fredag 1 augusti 2008

Vakre hjem ÄNTLIGEN!!

Ända sedan jag läste om tidningen "Vakre hjem" så blev jag helt såld, men den har varit svår att få tag på här i krokarna. Jag har letat och letat och så äntligen hittade jag den......på ICA på Kupolen. Den var just så mysig som jag föreställde mig. Vilka vackra inspirerande bilder. Jag förstår varför många har den som favorit. Det finns tyvärr ingen svensk motsvarighet. Lantliv som jag i och för sig tycker om kommer ändå inte i närheten.


I onsdags var vi bjudna till vänner på grillning. Jag passade på att baka en tomatpaj med recept som jag hittat i tidningen. Så himla enkel med smördegsbotten, skivade tomater, stekt rödlök dränkt i balsamvinäger, chevré och svarta oliver. In i ugnen i 30 min på 175 grader. Det var super gott till grillat.


Det passade så bra eftersom jag nu skördar massor av olika tomater i växthuset. Här är dagens skörd:Jag gav mig även i kast med ett till "Leila recept" skam den som ger sig brukar det väll heta :)
Jag bakade "Rödvinbärs royale" och den blev riktigt god.

Jag lovade att visa mina loppis fynd som jag gjorde i helgen. Här några av dem:


Här med dagens skörd av hallon och jordgubbar. Inte så stor skörd men det är så härligt bara att gå runt och plocka. Hittade dessa vackra skålar och en matchande liten gräddsnipa. Köpte dessutom några nya fat till tallrikshyllan. Den som jag fortfarande inte är klar med. Måste försöka måla på ett lager färg i helgen.I växthuset frodas inte bara tomaterna. Jag planterade även Tagetes i år. Tagetes är sådana blommor som jag verkligen har svårt för men det sägs att det är bra att ha dem i växthuset för lukten minskar risk att få in ohyra (?) vet inte om det stämmer men men varför inte ändå prova. Så därför blev jag så glad när jag hittade sorten "Vanilla sky". En stor vacker vaniljfärgad blomma. Ser lite ut som en gräddbakelse.Till helgen hoppas jag att få visa vad jag fick syn på i dammen för några dagar sen och ett tradera fynd :)


Hoppas alla får en skön helg!


Kram Helen

4 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vakre hjem är också min favorit.
Jag prenumererar på den så jag inte missar något nummer.

Kram Maud

Viola sa...

Hej i värmen. Har just avslutat min första utmaning som bloggare. Du, vilken kock du verkar va. Blir alldeles matt, orkar knappt laga något i värmen. Pajen skulle du gärna få bjuda mig på, ha det bra i helgen, kram Viola

migoalice sa...

Vad bra, nu måste jag åka till Kupan och köpa tidningen.

Vilka härliga delikatesser du bakat, du får snart fundera på om du skall byta yrke *fniss*.

Du, jag gillar inte heller Tagetes, men den där var helt ljuvlig!! Me like.

Ha det så bra så syns vi...det är tydligen någon som lagt undan en Madonna i butiken ;-).

Kraaam
Melinda

tess sa...

Hej Vännen!
Visst är den underbar tidningen,jag fick just låna den av min svärmor men det är numret före den du har så jag måste nog ut på jakt själv efter det nys numret.Vilka fina loppis fynd du hittade.Jag älskar glas saker i alla olika former.
Ha en fortsatt bra helg.
Kramis Tess