tisdag 29 juli 2008

Underbara Wij

Wij trädgårdar i Ockelbo har verkligen blivit ett favorit tillhåll för mig. Vår stuga ligger i närheten och vi passerar där. Så jag brukar passa på att besöka så ofta jag kan. Det är så avkopplande att bara gå in där och strosa runt eller sitta under ett träd och kika på allt fint. Här är några bilder från lördagens besök: Wij utbildar blivande trädgårdsmästare. Massor av inspiration finns att hämta i studenternas trädgårdar. De har nytt tema varje säsong och bara ettåriga växter.

Här en bild från rosenträdgården som jag lånat från wijs hemsida. Fotografen heter Pernilla Hed. I bakgrunden kan man se växthuset och örtagården:
De har en fin liten trädgårdsbutik. Jag kunde inte låta bli den här rostiga urnan så den kom med hem.
Jag var faktiskt in på några loppisar också i förbi farten i helgen. Ni vet sådana där stampa på bromsen vid en skylt besök. Mina fynd visare jag senare.
Ha det gott i värmen!
Kram Helen

10 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Tjusig urna! Jag är så sugen på att ut och handla mer växter till mitt egna hem nu när jag varit hos J & R och hälsat på. De hade massor av olivträd och buxbom. Det vill jag också ha!

Vilken vacker trädgård - förstår att du kan åka dit och bli riktigt inspirerad!

Kram Jenny

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hallå Helen! Vilka underbara bilder...blir riktigt sugan på att åka dit för ett besök!

Urnan du visar är ju såå fin...spännande att få se dina loppisfynd..önskar en annan hade körkort..nu funkar ju tyvärr inte det där med trampa-på-bromsen-loppisar för min del då det är sambon som kör....

Kram på dig i värmen!//Linda

Viola sa...

Hej ute i kvällsmörkret, vilka underbara bilder, vilken lyckost att kunna göra besök där. Äger samma urna som du kom hem med, är väldigt svag för rostiga vackra ting, vi hörs Viola

Anonym sa...

Oj oj oj, vilket ställe!

Det ser helt fantastiskt ut. Dit skulle man inte ha något emot att åka

Kram Lena

Hannatildas hörna sa...

ser fram emot att få se dina loppisfynd!

kram kram!

tess sa...

Hej Vännen!
Jag bara älskar blommor själv,min trädgård står i full blomm just nu.Det är alltid spännande att komma hem från stugan och se hur allting har vuxit efter en månad borta.Som tur är har jag en underbar syster som vattnar åt mig under sommaren.Visar snart några bilder från trädgården.
Kramis Tess

migoalice sa...

Såna loppisar gillar vi skarpt ;-).

Det ser verkligen hur underbart som helst ut, skulle också vilja besöka Wijs, kan tänka mig att du tankar inspiration därifrån.

Vacker urna fick hon med hem också, hihihi.
Kraaaam
Melinda

Kol och Rosors sa...

Vackra bilder...

Härligt att bromsa in vid alla loppisar man passerar :)

Underbart vackert rostig urnamina favoriter.

Haa det så gott!
Kram L-Lott

Doften av vanilj sa...

Tjingeling!
Nu var det länge sedan jag var ute och bloggade runt. Man har liksom inte lika mycket tid på sommaren....
Här har det hänt grejor. Vilken snygg dator!!!! VILL HAAAAAA..... Måste vara superkul att ha en sån snygg dator, rosa, mmmmm.
Vilka loppisfynd människa! Hur mycket snyggt som helst. Sen som grädde på moset, den superläckra urnan! Vilken härlig trädgård det där verkar vara. Hoppas att du har det skönt på din"semester". Jag vet ju att du jobbar lite också. Hoppas att vi syns inom kort/ Kram Fredika

En Doft Av Lavendel sa...

Hej Helen!
Kul att se bilder ifrån Wijs trädgård i Ockelbo, har tänkt att åka dit men har inte blivigt av än. De ser verkligen jättefint ut där.

Å vilken läcker urna du köpt!!

Ha de gott!

Kram Benita