lördag 23 augusti 2008

Vacker sensommar

Tänk att bara en förflyttning på ett par mil kan göra att man går ner i varv. Jag sover mycket mer intensivt här i stugan och har inte några måsten.
Dessutom tycker jag väldigt mycket om sensommaren och hösten. Vi har haft en helt underbar sensommardag soligt men ändå klar skön luft. Nu väntar vi på kvällen då vi ska ha kräftskiva nere vid sjön med makens släkt.


Utsikten nedanför stugan. Här blir det kräftskiva vid vindsjulet.

Har förberett lite dekorationer. Jag är inte så förtjust i traditionella kräftskivedekorationer eftersom jag tycker kräftorna i sig är dekorativa. I stället så plockade jag lite rönnbär och gjorde girlanger till ljuslyktorna.

Det var ju ren terapi att sitta och trä upp dem på tråden :)Vi har inte så mycket extra "piff" saker här men man tager vad man haver.

Till efterrätt har jag gjort en Björnbärsroyale efter Leilas recept. Jag som inte är förtjust i kräftor får kräfsjärtar med aioli och västerbottenostpaj istället.


Nu ska jag gå ut och sätta mig i hängstolen och njuta av ett glas vitt och läsa Jane Austens "Emma" i väntan på partyt.

Hoppas alla får en skön helg!

Kram Helen

5 kommentarer:

mariana sa...

mmm det verkar som om du njuter i fulla drag. pajen ser smarrig ut
ha en trevlig helg
marianaskeramik

Viola sa...

Hejsan, vilken idyll ni vistas i. Hoppas kräftfesten blev lyckad, själv har jag upplevt en helg som jag aldrig kommer glömma, kramar Viola

Lilla huset på prärien sa...

Jättefint dekorerat och din Björnbärsroyale ser verkligen smaskig ut. Vem vet, du kanske vinner på tipset och nästa gång du bakar har du din fina Kitchen Aid :) Jag ska hålla tummarna!

Kram Jenny

Malvina sa...

Gillar rönnbär. De är så vackra.
Paj så god ut.
kram

Fransk inredning och mode sa...

Pajen ser underbar ut! Din blogg är jättefin..Kram Susanne