söndag 25 maj 2008

Marknad och morsdag

Den här helgen har vi gått lite på lågvarv här hemma. Det började bra i alla fall med att jag och sönerna åkte till Leksand på lördag förmiddag. Det var medeltidsmarknad. Jag tycker inte om marknader annars men den här var mysig. Det var förutom en del försäljning, teater, gycklare och massor av utklädda människor. Det barnen tyckte var mest spännande var en eldslukare. Den marknaden åker jag gärna på igen.

Lördag kväll var vi bjudna på fest i en bygdegård i grannkommunen. Det var ett riktigt skojigt partaj och det är det som gör att söndagen har varit liiite seg. Men det var det värt.

Så var det morsdag idag också. Jag och mamma blev bjudna av grabbarna och maken på Italiensk morsdagbuffé på golfresturangen, riktigt gott och trevligt.


Här några bilder från marknaden:

Å provar en långbåge.

A gillar att spela teater. Han hoppade raskt in när de ville ha hjälp av publiken.
Roligt spel där man får välja ett nummer sen släpper man ner den lilla musen i mitten av en platta med små rum runt omkring. Varje rum har ett nummer ovanför. Sen smiter musen in i ett rum och den som har numret vinner ett pris. A fastnade mest för den lilla vita musen.


Några bilder från trädgården:


Uppnosig groda som jag köpt hos "Mur och kamin" I Hedemora.
Det har varit en hel del utflykter den här veckan så jag bakade "Bananacupcakes".
De blev uppskattat. Matsäcken är viktig när man ska ut på äventyr.

Här kommer receptet:
2 ägg, 1 dl farinsocker och 1,5 dl socker vispas poröst. Vispa ner 1,25 dl mjölk och 125 gram smält margarin. Blanda 7 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och blanda sen ner i smeten. Mosa ca 3 bananer och rör i. Fyll muffinsformarna till 2/3 och sätt in i ugnen på 200 grader i ca.15 minuter.
Glasyren är ca. 3dl florsocker, 1 msk margarin och 1 msk vatten och gul karamellfärg. Riv över choklad.


Nu är det bara att ladda för ny vecka.
Det är inte många dagar kvar i skolan nu så vi har nedräkning.
Kram Helen







4 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Den marknaden skulle jag också gärna besöka!

Tack för receptet - såg smarrigt ut.

Kram Maud

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen!
Så mysig utflykt ni har haft i helgen,det ser så mysigt ut när andra tar bilder och visar.Trädgården ser underbar ut.

Kramis Tess
Tack för receptet du bjuder alltid på så fina till min receptbok.

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen!
Jag blir så glad när ni tittar in till mig,Pappret som jag använder köper jag på clas ohlsson och är ett transfer papper man stryker på.
Kramis Tess

Doften av vanilj sa...

Som alltid smarriga bakverk på bild! Har aldrig lyckats komma iväg på den där marknaden, men alla säger att den är mysig. Guuuud vad söt den där grodan är! Jag var in där idag och stod och höll i den där och en kanin. Jag köpte kaninen, men grodan kan nog slinka med hem den med vid tillfälle...Tack för att du upplyser mig om vad jag har för blomster, fattar du vad korkad man är! Ja det är verkligen inte mitt område. Nå är du laddad inför söndag? DET är jag!!Vi ses då/Kramiz