torsdag 1 maj 2008

Sköna maj välkommen...

En riktigt varm och skön valborgsmässoafton blev det här hemma. Det var många som grillade i kvarteret. Jag gillar verkligen den där härliga doften av grillat och sorlet av människor som är ute i sina trädgårdar. Ett gott tecken på att nu är sommaren snart i antågande.


Jag slutade jobbet tidigt och smet iväg på loppis. Hittade några små fynd som jag snart fyllde med blommor. Jag blev riktigt nöjd med den söta såssnipan i tenn. Den fick en liten blå viol i. Skålen är en Blå blom från Gustavsberg. Fick den för 25kr, det tyckte jag var ett fynd.

På kvällen kom goda vänner hit. Vi grillade och spelade kort. Majbrasan och fyrverkerierna såg vi från första parkett....vår balkong :)

(Ursäkta den suddiga bilden men min mobilkamera är inte så värst bra på mörkerbilder.)Jag gjorde en efterrätt som är så himla god och enkel "Hallon och citron cheesecake". Det är bara att ta 15 mosade digestive kex och blanda med 100gram smör och breda ut i form. Sen blandar man citronfromagemix och låter den stå i kylskåp en stund. Lägg fromagen på kexbotten och strö över hallon. Stå kallt ca 15 minuter. Bra för ibland stressade småbarnsmammor som jag som hellre går på loppis än förbereder krångliga efterrätter :)


Några bilder från trädgården:

Ormöga

Prickig gräsmatta med ett myller av vitsippor, snödroppar och scilla.

Hoppas alla får en skön helg!

Kram Helen

6 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Fina fynd du har gjort! Jag gillar Blå Blom!
Ormöga tillhör en av mina favoriter. Den blå färgen är så härlig och intensiv.
Det ä en härlig tid vi har nu i trädgården.

Ha en fortsatt trevlig helg
kram Lily

sissabo sa...

Hej! Vilken underbar gräsmatta du har, full av vackra blommor. Fina loppisfynd också. Nu blev jag loppissugen för det var ett tag sedan. Vi grillade också igår, jättehärligt!
Kramis

lottens vita och gröna sa...

hallå helen! men vilken efterrät du nu lärt mig, den ska jag göra redan i morrn, såååå gott och lätt gjort, härligt , tack! fina fynd med har du gjort! varmkram lotten

Doften av vanilj sa...

Vilka vackra loppisfynd! Blåblom är ljuvligt porslin. Så var vi där igen då i bakandets värld, mmmm mums! Allt du pillar med ser så himla gott ut! Jätte härligt med en gräsmatta full i blom! Hoppas vi ses snart!/Kram

K sa...

Mmmmmmmmm va gött dä såg ut... ;D snålvattnet rinner nästan ;D hehe
tossiga ungar?mm det äs kul att de har humor... trevlig helg kram/k

Gårdsromantik sa...

Vad kul att du också gillar loppisar!
Idag skall jag på Sveriges största - tänk att jag höll på att glömma den - blev påmind hos frissan.
Blåblomskålen var verkligen ett fynd - de brukar ju va jättedyra.

Kram Maud