måndag 2 juni 2008

Loppis, pelargoner och bloggträff

Jag har tagit några dagars semester från bloggen. Har haft så mycket att göra, trevliga saker i och för sig men ändå. Har varit hemma alldeles ensam hela helgen så jag har pysslat i trädgården och passat på att åka ut på lite "äventyr".
Lördagen var jag med Philuran på loppis och fyndade en hel del saker. Jag kom ut med två fulla kassar och till rimligt pris dessutom. Köpte några lerkrukor och en häftig gammal planteringsräfsa. Den var så charmigt avskavd och sliten. Den hade varit grön från början också hade någon piffat till den och målat den vit. Gamla trädgårdsredskap är så fina tycker jag.

Åkte sedan efter lunch med en annan väninna till vackra gamla bruksbyn Norn utanför Hedemora. Det var pelargonsticklingsförsäljning där. Dessutom var vi in i lanthandelsmuseet. Tog en del bilder som jag tänkte visa senare. Jag köpte en Äggskalspelargon och en Mårbacka uppväxt i Norn.


På söndag så var det dags för bloggträffen anordnad av Kol och rosor och speglingar i Smedjebacken. Vi hade en helmysig dag med besök på flera underbara butiker, god mat och fika och trevligt sällskap. Vi började i Smedjebacken hos Kol och rosor sen fortsatte vi till Anna panna lingonkanna och vidare till Speglingar. Här några bilder:

Shoppingsugna var Philuran och Fredrika. Hela huset var fantastiskt jag skulle kunna flytta in direkt :)
Jag köpte mig en betongros.

Vi fortsatte till Tolvsbo där vi åt en härlig lunch. Sedan fortsatte vi till Mormors hus.

Åkte vidare till Norberg och butiken Hemma hos Alice och sedan berömda Elsa Anderssons konditori. Kulan i mitten köpte jag av Hemma hos Alice. Planterade två stjärnöga, en diamond frost och en sorts murgröna runt om.
Kunde bara inte motstå denna ljuvliga skapelse, underbart god.

Vi avslutade dagen i Säter hos Mig&Alice.
Jag var helt slut när jag kom hem av alla intryck.
Detta vill jag helt klart göra om. Nu väntar jag ivrigt in höstens träff.

Kram Helen


8 kommentarer:

Kol&Rosors sa...

Tack så mycket fför din kommentar & tack för senast!
Så mycket vackert på en gång & så inspirerande...
Vi gör om det i slutet av sept. då runt Siljan...
Jag tittar in igen & länkar om det är Okej?

Ha det så gott & en härlig Vecka!
Kram / L-Lott

Doften av vanilj sa...

Oj oj jag är trött ännu! Helt färdig var jag i söndags när jag kom hem...la mig på gräsmattan och slappade resten av kvällen. Men så mycket ljuvligheter vi fick ta del av! Kunde ha shoppat mig fördärvad lätt!! Mormors hus, vilket ställe!! jag blev helt paralyserad och kunde inte ens shoppa (vilket jag ångrar idag,skulle ha köpt den lilla grodan!!!) Ja ja det blir fler gånger,detta var bara början på vår shoppingsommar, loppis och auktioner here we come!/Kram

Lena Kristina sa...

Vad härligt ni verkar ha haft.

Fina inspirerande bilder för oss andra att se på

Kram Lena

Lily of the valley sa...

Åh, vad härligt ni verkar ha haft det! Kul att fynda som du gjorde, i synnerhet på loppisen :D
Mycket fina ställen och butiker ni besökte. Man är rejält trött efter en sån dag, men det är det värt, eller hur :D
Kram Lily

Leva som jag sa...

låter som en härlig helg!!
kram Malin

Philura sa...

Tack för sällsakpet i helgen som var...var totalt väck efter den dagen och är fortfarande det...fattar inte, direkt jag gör något extra som en heldag så tar det mig minst 1 - 2 v att återhämta mig....känner mig som en 100-åring!

Mångar kramar Cathrine

Leva som jag sa...

Ja barnen har verkligen järnkoll på sina saker!! Blir lite förvånad i bland när de frågar var den och den lille leksaken är? Tyvärr har då deras mamma kanske slängt halvtrasiga saker när de inte sett :-)

Hanna i Det stora grå huset sa...

Vad kul det verkar ha varit! Var ni många som var med?
Blev riktigt sugen på en bakelse nu jag... Hmmm, inte det bästa vid den här tiden!

Önskar dig en riktigt fin helg!
Kram Hanna