tisdag 6 maj 2008

Ny bok i solnedgången

Idag var då min stora grabb med och hade prao. Han var duktig och hjälpsam med mina elever, men när klockan närmade sig 5 och vi hade suttit på möte en timme var han dock rätt trött på att vara lärare. Så nu skulle han definitivt bli "Ingen gör" som sin pappa :)


När jag kom hem från jobbet hade jag fått mina efterlängtade pelargon sticklingar. Jag beställde från Odla.nu. Bara namnet på dem.....Appleblossom....mmmm
så jag planterade dem och så får de stå och växa till sig på verandan.

Svåra att motstå ...


Jag tog mig till biblioteket idag också och hittade en del böcker om köksträdgården och kompost men så hittade jag även denna bok:


"Inred med blommor" av Tricia Guild. Underbara bilder med ovanliga arrangemang. Jag kunde helt enkelt inte sluta läsa så jag satt kvar ute och läste och beundrade de ljuvliga bilderna i solnedgången. Tände ljus gjorde jag också och myste lite.
Kram Helen

8 kommentarer:

me and alice sa...

Åh, vilka fina blommor. Kul att ha sonen med som prao*fniss*. kan se framför mig när han började bli less...
Vad härligt det lät att sitta och njuta ute sent med en härlig bok...
Gatstenen köpte vi på blocket...
Gå in där och leta. Finns säkert mer kvar
kram Susanne

Doften av vanilj sa...

Hej och hallå!
Men du vade de där pelargonerna ser ut att bli vackra! Den där rosaaktiga åhhhhhhh vill ha,vill ha!!! Nej nu får jag lugna ner mig, jag vet ju att jag inte har några gröna fingrar! Men lycka till med dina. (Bli inte rädd,du kan andas ut,den lilla skapelsen jag fick av dig i lördags lever och mår bra, den står på min"trapp" och har fått solsken och lagom dos med vatten)Vilken supermysig bok du verkar ha hittat på bibblos. Måste nog göra mig ett besök dit vid tillfälle. Kanske de har den även här i den lilla hålan/Kram på dig

Lily of the valley sa...

Fina pelargoner du köpt! Det är så enkelt och bekvämt att beställa från Odla. Jag beställde perenner och rosor i höstas som jag planterade så fort jag flyttat hit. Jag är jättenyfiken och spänd på hur de har klarat sig.

Fin bok du hittade på biblioteket.
Ser väldigt inspirerande ut.

Ha det gott
kram Lily

migoalice sa...

Hej vännen.

Vin i helgen låter ju frestande...hmmm.

Visst är Appleblossom en helt ljuvlig pelargon, har en i köksfönstret. Det är den av mina pelargoner som har växt sig stor direkt efter den kom upp ur källaren:-).
Kan bara inte bestämma mig för om den är vackrast när den är i knopp eller i blom, antagligen båda :-).

Ha det så gott nu vännen.
Kramisar
Melinda

tess sa...

Hej vilka underbara sticklingar du har, jag bara älskar själv pelargonier. Måste nog själv gå in på den sidan och kolla.

Ha en fortsatt bra vecka.

Kramis Tess

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Vad härligt!!

Måste gå in på den sidan jag med och kolla!

Perfekt då man kan få det hemskickat tycker jag!

Blir nog väldigt fint t sommaren...ska bli kanonväder nu i helgen!!

Kram på dig!

Trollmor sa...

Vad roligt att du lämnade ett litet fotspår hos mig så att jag kunde tassa hit... :-)
Underbara pelargoner! Har själv en Appleblossom som står och är ljuvlig i fönstret. Den fick följa med hem i ett anfall av pelargonfrossa ;-)
Vilken mysig kväll du fick, så härligt när man nu kan börja dröja sig kvar ute om kvällarna.
Nu ska jag kika vidare här hos dig.
Kram

Majas mammelucker sa...

Tjingeling!
Visst är pelargoner det vackraste som finns..och dina ljuvliga appleblossom är så fina.. har oxå dom..ha en mysig helg och njut i solen!! Kram Maria