söndag 23 maj 2010

Vilket väder!

Den här helgen har verkligen bjudit på extremt väder av olika slag. Igår var det strålande sol här och rena sommar värmen ända fram till kvällen då himlen plötsligt öppnade sig och vi fick mer eller mindre en pool i trädgården. Trots detta så har vi haft en skön helg.


Igår var jag och yngsta sonen ut på cykel-picknick. Vi tog med oss lite fika och cyklade ner till sjön. Inte så långt men det var mysigt i alla fall. Sonen passade på att ta årets första dopp till och med.Jag är jättenöjd med cykelkorgen jag köpt hos mig&alice. Den passade bra på mormors gamla kärringhonda. Det är säkert tänkt att man ska använda den som blomkorg men jag tänker använda den på cykeln.
Idag har det inte gått att göra så mycket eftersom det nästan regnat konstant. Vi passade på att ta reda på lite rabarber. Det blev en supersmaskig enkel kaka.

Det är 2 ägg, 1,5dl råströsocker, 3dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, rabarber och flytande margarin(eller smör), pärlsocker ev kanel. Vispa ägg och socker och rör i torra ingredienser, häll i en smord och bröad form och tryck ner bitar av rabarber blandade med lite kanel. Ringla över lite margarin och strö över pärlsocker. 200 grader i ca 20 min. Mums!!
Våra rabarber växer så det knakar. Vet inte vad vi gjort med dem.

Ha en skön vecka!

Kram Helen

Inga kommentarer: