torsdag 5 juni 2008

Övernattning i trädgården och skolavslutning

Den här veckan, från tisdag till onsdag, har min klass och parallellklassen sovit i tält i min trädgård. Det var väldigt roligt och trädgården överlevde :) Vi hade sån tur med vädret men särskilt mycket sömn blev det inte. Det hänger lite efter så det är tur att det är en långhelg.
Vi grillade korv över öppen eld och jag tog snabbt reda på resterna av grillpinnarna. De blev stöd till mina luktärter. Hinken hittade jag för några veckor sedan på loppis för 40kr.
Nu växer det för fullt. Jag har tre stora Rhododendron som just börjat blomma med vackra stora rosa blommor. Min mormor köpte och planterade dem till sin mor för en sådär 50år sedan.
En närbild av blommorna
Igår var det skolavslutning för våra barn i stan. Jag och Maria bakade kardemummaskorpor till fröknarna och till det köpte vi flädersaft och marmelad hos "Mig & Alice". En liten somrig uppskattning från alla barn. Några skorpor fick vi över. Det är så gott med rabarbersaft till. Som lödagsgodis köpte jag smarriga "bumlingar" med smak av vanilj/jordgubb och vanilj /blåbär. I den lilla vasen satte jag så söta små tusenskönor. De blev kvar bakom huset eftersom jag inte hade hjärta att klippa bort dem.

Önskar alla en skön helg!

Kram Helen

4 kommentarer:

Doften av vanilj sa...

Vilken tur att det hela stora spektaklet gick som planerat och att din vackra trädgård överlevde sjöslaget. Hinken var ju jättegullig och som vi sagt tidigare ETT FYND!! Är du inte lite sugen på att ta dig en loppisrunda snarast! Det är nämligen jag, ska tjata lite på Philuran, du hänger väl på? Ha en skön helg! /Kram

Gårdsromantik sa...

Var det många i din trädgård?
Tur att det gick så bra.

Kram Maud

lottens vita och gröna sa...

hallå helen! men va kul för eleverna attfå tälta i din vacka trädgård, så spännande för dom! mmmm vad gott med kardemumma skorpor, så somrigt med saft till!
varmkram lotten

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Helen!

Vad kul för barnen att få sova i tält i din trädgård! Och modigt av dig med... Skulle vara så orolig för mina växter... Hönsig som man är.

Din rorodendron ser ljuvlig ut! Jag har preci skaffat min första, en ljus ljus rosa... Får se vad den tycker om min behandling då.
Har du några bra tips?

Sköt om dig!
Kram Hanna