torsdag 26 juni 2008

Utmaning och mer trädgård

Har varit i Göteborg några dagar med barn och make. Vi bodde på hotell 10 min från centrum. Vi hade nog inte behövt göra något annat än bo och äta frukost på hotellet för det tyckte barnen var en höjdpunkt men något skulle vi ju göra så när det regnade på måndagen passade vi på att vara inomhus på Universeum. Tisdagen var vi hela långa dagen på Liseberg....gissa om vi hade trötta barn sen. Igår var vi på "Lek och bus landet" ute på Hisingen. En stor industribyggnad fylld med klätterställningar, hoppborg, rutschkanor och en massa annat roligt. Sen åkte vi trötta men nöjda hemåt.Nu är det rätt skönt att få sitta i lugn och ro och blogga lite.....Jag har ju fått en utmaning av både Tess med bloggen "Tilda och mamma" och av Fredrika med
"Doften av vanilj" och här kommer det:

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
oj så länge sen :) ... Jag höll på att plugga till lärare och på sommaren så jobbade jag som skötare på rättspsyk.2. Vilka fem saker finns på "att göra listan" idag?
Jag har massor på att göra listan men idag har jag varit till grannstaden och köpt ett cafémöbel set som jag suktat efter ett tag. Har dessutom varit tvungen...att tvätta och städa eftersom vi varit borta några dagar.
Blev ett litet gjutjärnslöv också sådär av bara farten.

3. Godis jag gillar?
Åhhhhh jag älskar choklad i alla former. Ren njutning med en mörk fin choklad tillsammans med en latte.


4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Absolut starta skolor för fattiga barn i så många länder jag kunde och arbeta med det. Dessutom se till att mina egna barn skulle få uppleva världen.


Skulle dessutom köpa en åkgräsklippare :) Den här gamla handjagaren modell husqvarna har jag travat runt med i trädgården idag. Fast rätt kul är det ju och måste se rätt roligt ut också.5. Städer jag bott?
Född i Solna och flyttade som liten parvel till Södertälje. Där bodde vi i 6 år tills det bar av till den här lilla "staden" i södra dalarna. Har bott här på några olika ställen med ett undantag på några månader för Falun. Jag behövde en andningspaus från allt och bodde då i en studentlägenhet i Falun. Nu bor jag i det hus jag växte upp i och är väldigt nöjd med det.

6. Dessa vill jag veta mer om:
Malvina
Mitt liv-mina drömmar
Älskar Zink

Skicka vidare denna utmaning till 6 bloggare du vill veta mer om.
Förra året köpte jag några sorters Allium. Nu blommar de för fullt. Här växer vita och blå allium och rosen New Dawn.Nu ska jag ta och lägga mig i hängmattan och läsa.


Kram Helen

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Det blir intensivt med så många barnaktiviteter!

Klart du behöver vila ut i hängmattan efter det.

Kul att veta lite mer om dig!

Kram Maud

Lilla huset på prärien sa...

Mysigt att åka till Göteborg. Jag bor bara två timmar iväg ändå åker jag inte dit! Sist jag var där var för två år sedan på en Robbie Williams konsert (som för övrigt var FANTASTISK!)
Nu skulle jag vilja upp för att gå på Liseberg och även kika in i butiken Atmosphere...

K sa...

Hejhopp självklart antar ja utmaningen, ska ta tag i det om några dagar kuul !!!
Göteborg är sååå mysigt !
pöss kram/k

Philura sa...

Så fint det blev med en cafégrupp i trädgården. Hoppas du vilar upp dig ordentligt till imorgon!

Annica sa...

Hej Hellen!

Kul att få en utmaning från dig...men jag har redan avklarat den;) Ska se om jag hittar när det var...lägger upp den igen som en länk!

Roligt att få veta lite mer om dig. Så du är storstadstjej från början du med?! Själv växte jag upp i Stockholms södra förorter:)

Kram Annica