söndag 11 maj 2008

Varm helg

Vilken helg det har varit. Otroligt varmt och skönt åtminstonde för mig som gillar den här värmen. Det har varit ett fantastiskt väder för växterna och tyvärr gräsmattan. Tyvärr eftersom den där eländiga gräsklipparen naturligtvis lade av efter mindre än halva gräsmattan var klippt. Så nu har vi ängsmark :) Jag hoppas verkligen vi kan få igång den igen...vill inte köpa en ny just nu. Finns så mycket annat jag vill ha. Som det i och för sig alltid brukar vara.


Har hunnit med en hel del i alla fall. Två 9 håls rundor golf fredag kväll och lördag förmiddag. På Lördag kväll kom min "gamla" klasskompis och vän som numer bor i Hudiksvall förbi med sina barn. Det är inte ofta som vi träffas längre så det var så roligt att hon kunde komma och hälsa på.

Vi åt Rabarbercupcakes med crumble. Receptet norpade jag från recept. nu och Leila.

Vi har nämligen massor av rabarber.
Så jag kapade av en massa och gjorde lite härlig rabarbersaft. Jag både gillar färgen och den ljuvliga smaken.

Söndagen har jag ägnat åt att försöka gräva klart mitt köksland. Skulle verkligen behöva en jordfräs men men nu fick jag i alla fall motion på kuppen. Pysslade dessutom om växterna i växthuset och försökte fixa till på verandan. Ska försöka sy nya dynor till stolarna. Får se hur långt jag hinner.


Så här ser det ut lite här och var i trädgården och på verandan:


Ny plats för hängampeln från Indiska.

Krusigpersilja, gott och vackert

Äntligen en Kungsängslilja

Ska måla panelen vit på verandan.

Hoppas alla haft en skön helg.

Kram Helen

7 kommentarer:

Doften av vanilj sa...

Halloj!
Klart att jag hänger med på lite betonggjutning! Så kul! Vilken tur att du har rabarberblad och Philuran betong. Jag kan erbjuda en betongtombola hi,hi.
Nu har hon varit i bakartagen igen, så smarrigt det ser ut! Åhh rabarbersaft, finns det något godare? Mmmm jag ser riktigt hur gott det smakar.
Vilken söt hängampel, indiska sa du? Jättefina ljusstakar och skål du hade där på bordet/Kram på dig

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej vännen!
Vilka underbara bilder du bjuder på,här uppe i norr kan man inte tro att sommaren har kommit och rabarbern den har precis kommit upp ur marken.
Ha en bra vecka,sitter just nu och pysslar med fler Tilda grejor som bara måste bli klar innan jag somnar.
Kramis Tess

Hagbacken sa...

Hallå, kul att ha hittat hit...ser du oxå har en kungsängslilja....

Längtar tills vi oxå kan använda våra små än så länge-rabarber...såg såå gott ut!!

Kram Linda

"M" sa...

Å så avis jag blir...ser så gott ut...älskar rabarber...köpte en planta förra veckan...men den ä såå liten, jag älskar rabarbersaft....gud så gott....

Anonym sa...

Mums vad gott med rabarber cupcakes!
Själv har jag jobbat i helgen och har en natt kvar men sedan tänkte jag göra rabarberpaj med hallon i som e sååå gott.
Snygg ampel o fina blommor i
Kram Lena

sissabo sa...

Å, vad gott det ser ut. Min rabarber är tyvärr begravd i en stoooor jordhög :(
Visst har det varit underbart väder. Tyvärr jobbade jag de två sista varma dagarna men vi får hoppas att det kommer fler :) Tänkte bjuda hit er på lite tjejmiddag snart. Måste bara kolla upp kalendariet först. Men nån gång i slutet på maj, början på juni kanske. Intresserad?

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hallå Helen!!!
Hoppas allt är väl med dig!

Så vackert med Kungsängsliljor... Har några få, på helt fel platser... Måste skaffa fler... De vita är också så vackra...

Rabarbersaft är nog den bästa saften jag vet. Har dock aldrig kokat saft själv, och vet inte om jag törs prova... Våran rabarber är inte lika stor som eran ännu!!!

Sköt om dig!
Kram Hanna