lördag 13 december 2008

Vackra amaryllis

Nu äntligen är en väldigt hektisk period över. Det har förstås varit många trevliga saker men jag har varit trött ändå. Nu ska vi passa på att njuta av julmys i familjen.


I år har jag både fått och köpt några fina amaryllis. Det finns så många vackra sorter nu och här är både en mini-amaryllis och en luktfri fyllig sort. Mini amaryllisen köpte jag på ICA maxi till bra pris.



Förra helgen hade jag lite glöggparty och här kommer receptet på efterrätten Polkagrischeesecake: Sätt ugnen på 175grader. Mixa 12 st krossade digestivekex och 75 gr smält margarin , bred ut i en form med avtagbar kant. Rör ihop 800gr philadelphiaost; 2,5dl socker, 2msk mjöl, 2tsk vaniljsocker, 1/2 tsk salt. Tillsätt 4 ägg och smaksätt med pepparmyntolja. Tag ur ca 1/3 av smeten och färga röd. Varva smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Kakan blir bäst om den får vila över natten. Innan servering strö över krossade polkagrisar.

Kan även tipsa om en superenkel och god glöggdrink. Tag bara kall vit glögg, lite vodka och en isbit.

Ha det så gott alla!

Kram Helen

5 kommentarer:

Viola sa...

Du det där verkade inte lite frestande!!!!Du visar min favoritblomma, vita amaryllisar, helt ljuvliga, ha det skönt nu i helgen, kram

marianaskeramik sa...

mmm det såg jättegott ut
ha de bra
marianaskeramik

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh vännen så gott det låter, vi ska ha lite glögg fest i veckan måste nog baka lite. Hoppas allt är bra med dig och att du hinner njuta inför julen.
Kramis Tess

sissabo sa...

Hej! Tack för den goda maten och den smaskiga tårtan. Jag ska göra den nu i helgen och bjuda min syster m fam på. Sen har jag fått ett recept på en heeelt ljuvlig fudgekaka som jag bara måste baka!
Ha det så gott!
Kram Jessica

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hihii tror vi köpt likadan amarylis =)
De där lät ju mums med cheescake =P

Ha de! / Benita