onsdag 31 december 2008

Gott nytt år

Det tar på krafterna att vara hemma med barnen på jullov. Rutinerna är inte som vanligt och det är allmänt rörigt stundtals med gäster, kalas och aktiviteter. Kul men som sagt inte som vanligt. Min yngsta son 8år är den som är mest känslig just nu och idag var en sån där DAG.
Han har ett sjuhelsikes humör och när han har fått för sig något är det svårt att få honom att ändra sig ( min man hävdar att han känner igen någon annan i det här hushållet som är likadan ...hm undrar vem det kan vara??) Alltså mor och son har en allvarlig "diskussion" om hur man klär sig när man ska på fest. Han vägrar ha den supersnygga och tuffa skjorta han fått (röd och svart med Rockstar skrivet på bröstfickan) . Han vill hellre ha en helt vanlig huvtröja och motiverar med

- Skjortor har ju bara datanördar!!!!
Vilken unge, vadå data nördar? Det hela slutade med att skjortan i alla fall åkte på men huvtröjan kom med i ryggsäcken. Suck säger jag bara.


Men det är som sagt inte bara konflikter. Samma son var så ivrig att han inte kunde sova dagen före julafton för han ville ge mig en present som han köpt för egna pengar och till och med slagit in själv.

Ett grönt hjärta hade han köpt gullungen. Då smälter man verkligen. Sådana stunder gör ju att man orkar ta de där konflikterna det är ju kärlek det också.

I år tänker jag inte ge mig själv några nyårslöften. Jag ska i alla fall göra så gott jag kan och försöka vara nöjd med det.


Vill med en vinterbild från vår veranda önska:


Gott nytt år 2009!Kram Helen


7 kommentarer:

En Doft Av Lavendel sa...

Kikar in och vill önska dig ett GOTT NYTT ÅR!!!

Varma Kraamar från Benita

sissabo sa...

Hej! Visst är det underbart med vit jul och ett vitt nyår. Kikar in och önskar dig och familjen:
GOTT NYTT ÅR!!!
Kramisar Jessica

Viola sa...

Önskar dig och de dina en mysig nyårshelg, och ett GOTT NYTT ÅR; kram VIOLAN

Gårdsromantik sa...

God fortsättning på det nya året!

Kram Maud

Emma mittemot sa...

Hej!
Har halkat in på din blogg idag och jag tycker att den är jättefin! Jag blir lätt rörd och fick en tår i ögat när jag läste om din sons julklapp till dig... så sött...

Gott nytt år kram Emma

Malmkakan sa...

Men du va gulligt av sonen din! Ja, sånt smälter man verkligen för...då var det väl strunt samma med den där skjortan, ellerhur...

Vill önska dig ett gott nytt år!

Kram, Cecilia

Karin Krut sa...

Jaahaarå visst är konflikterna också kärlek på hög nivå :)
Ha en skön vecka och en god fortsättning
Kram Karin