söndag 5 oktober 2008

Kanelbullens dag

Igår var det kanelbullens dag och eftersom vädret ute var rätt tråkigt så passade jag på att baka. Det blev för en gång skull riktigt goda bullar. Jag norpade Leilas recept på lyxig vetedeg och sen tog jag och gjorde fyllningen med råsocker, muscovadosocker, smör, kanel och aningens vaniljsocker. Här har jag stött kardemumma eftersom jag tycker det smakar mer.Nu har vi utfodrat hela släkten på bullar. Det är så mumsigt med nybakade bullar och ett glas kall mjölk.



Förutom bullbaket så har vi hunnit med att städa i trädgården också. Tänk så mycket saker jag hade ute!!!! oj :) det hade jag glömt av. Det tog sin tid att städa, men det gjorde inte så mycket för ett tag kom till och med solen fram och visst är det vackert med alla färgerna.Men som sagt...ni ser var alla löv hamnar :) förra året krattade vi ihop alltihop i en STOR hög sen fick barnen (och jag men det törs jag knappt erkänna) hoppa i det. Så kul!!!!


Alla blommor tog jag inte in men det kanske börjar bli dags. Jag tycker bara att pelargonerna är så fina fortfarande. Kanske nån som kan tala om för mig när jag borde ta in dem??

I kväll ska jag få gå på film. Jag har längtat så efter att se "Mamma Mia" eftersom så många har lovordat den. Ska bli kul!

Hoppas alla får en trevlig kväll!

Kram Helen

8 kommentarer:

Viola sa...

Hej Helen, hoppas helgen varit bra och du har ju sett filmen som man bara måste se och då har du fått en garanterad upplevelse, pelargonerna klarar några frostnätter, men sedan in och gärna stå lite svalt och sparsam vattning. jag har flera som jag haft i 20 år , ha en bra vecka, kram VIOLAN

Hannatildas hörna sa...

Åh, tackar så hjärtligt !
Ang dina geranium så håller jag med Viola, jag tog in mina för nåra dar sen..jag har pelargoner som är efter min gammelmormor.
JÄTTEKRAM!!!!
/E

me and alice sa...

Hej Helen!!
Visst är hösten helt underbar med alla sina vackra färger... Håller med dig. Det är otroligt vad mycket grejer det är när man ska plocka in inför vintern. Så mycket var det då inte när man plockade fram allting i våras. Hmm...För det kan väl inte vara så att man köpt lite nya prylar... :D
Åh vad du kommer vara lycklig ikväll när du sett filmen. Den är så underbar!!!
Visst säljer jag mina skyltar. De kostar 80;- styck+ frakt. Vill du ha en mailar du mig bara vad du vill det ska stå och din adress....
Kram Susanne
ps. Ha en bra vecka...

Tidsmästarinnan sa...

Jaa, muscovadosockerbullar!! Vad kul!
De såg helt ljuvligt goda ut... slurp! Vilken bagare du är!

Hoppas du gillade Mamma Mia, skulle också vilja se den!

Kram!

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen tack för dina underbara ord och lyckönskningar hos mig.Jag blir riktigt avundsjuk på dig som ska på bio,drömmer själv om att hinna se mamma mia någon gång.
Hoppas du tycker den är lika bra som alla andra.
Ha en fortsatt mysig vecka.
Kramis Tess

mig & alice sa...

Ååååååhhhhhhh, du kommer att älska den Helen!!
Jag tror att jag ska gå och se den igen på söndag.
Man mår såååå bra i kropp och själ.

Hoppas att du mår bättre nu stumpan.

Kraam
melinda

Cecilia sa...

ville bara säga hej och ge dig en
Kram

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Vad tyckte du om filmen då?

Kram Benita