fredag 23 januari 2009

Badbakelser

Har inte tagit mig tid för varken bloggande, renoveringar eller inredning på ett tag.
Skulle behöva nån som kom hit och bara fixade allt.... Ingen som har ofantligt mycket tid över ? :)

Köket, badrummen....och hallen är i behov av renovering men men jag får nog vänta ett litet tag till innan vi tar tag i saken. Har en hel del annat som går före just nu. Håller på och läser en super intressant kurs på högskolan som tar all eventuell fritid. Kul, men som sagt inte mycket tid över till annat. Men det är ju ett val jag gjort så.
Köpte dessa så söta underbart doftande badbakelserna i fredags. De fick bli en present till en god vän som fyllt år i helgen. Visst ser de mumsiga ut !! Dessutom fanns det så söta rosa prickiga skrubbvantar. Blir pigg bara av att titta på dem.
Ha det så gott!

Kram Helen

fredag 16 januari 2009

c-vitamin boost

Jag har lyckats åka på en ordentlig förkylning. Typiskt!! men kanske inte så konstigt eftersom flera av barnen i min klass åkt på de också. Men det finns ju bra huskurer för förkylning och nu har jag verkligen hällt i mig vitlök, citron och ätit äpple.

Den vackra trådkorgen har jag köpt hos "mig&alice". Har behövt något fint till vitlök och lök länge men nu blev det akut eftersom maken hotade att ta in sin "lökgömma" i form av en gubbe. Då fick jag bråttom......

Som c-vitamin boost tog jag och skalade ett äpple och en citron och ringlade ner det i en vacker kanna(viktigt det med) sen kramade jag i citron saften och så på med "bubbel"vatten. Väldigt gott och läskande...tror jag känner mig bättre redan. Dessutom är det vackert att titta på.
Förutom all c-vitamin så började jag för ca 2 veckor sen med någon sorts aloevera gel som min kära mor säger ska vara så bra. Det är bara det att jag fått massor av finnar, blivit förkyld och fått klåda sen jag började med den ....hm, det ska tydligen bli så när kroppen rensar ut gifter. Jag vet inte vad jag ska tro om det men jag härdar väll ut då. Kanske finns fler som provat aloevera? Det skulle vara intressant att höra andras åsikter om det där.Kram Helen

onsdag 7 januari 2009

Nya tider och Gottfrid har kommit hem

Ett helt nytt härligt år framför. Det känns faktiskt riktigt bra.
Förr så oroade jag mig för mycket och såg alldeles för många hinder men jag har verkligen jobbat för att låta bli att ställa upp de där hindren och grubbla. Bland annat så fick jag många tankeställare när jag läste boken "Kvinnor som tänker för mycket" av Susan Nolen-Hoeksema. Toppen bok om att bryta negativa tankemönster. Så nu, nytt år nya tider......
Se vilken liten sötnos som kommit hem idag. Ska kämpa så jag inte är lika rund om magen som den lille gynnaren bara. Gå mycket och äta sunt blir det då.

Fick lille Gottfrid i julklapp av min goa vän Philuran.
Visst är hon otroligt duktig på att sy.
Gottfrid får bo på en silverbricka i vardagsrummet.Kram Helen