onsdag 16 juni 2010

Nyttig present

Fick en häftig och nyttig present av mina föräldrar idag.

Dessa två Havtornsbuskar. Ska bli spännande och se om de klarar klimatet. Har i alla fall hittat en sandig och skyddad plats i ett hörn av trädgården. Kanske kanske får vi lite nyttiga bär till nästa år.

Ha det gott!

kram Helen

söndag 6 juni 2010

Inspiration i kärlekens tecken

Igår besökte jag och min svägerska Wij trädgårdar i Ockelbo. Jag blev glatt överraskad när man i år för 95kr fick ett säsongskort. Toppen för mig som gärna följer hur trädgården förändras. Wij har en trädgårdsmästarutbildning med inriktning mot design och studenternas trädgårdar är det jag tycker är mest spännande att se eftersom det är nytt för varje år. Temat för året är kanske inte helt otippat "Kärlek". Det var så klart inte så mycket som hade kommit upp än men det var spännande ändå att se strukturen.


Jag kan riktigt se dessa fantastiska rabatter framför mig när de väl får blomma ut. Härligt!!Fågelbad på höjden var inte heller en dum tanke.

Som sagt så kommer jag absolut att göra fler besök i trädgården under sommaren.

Nu ska jag försöka ägna lite tid åt min egen trädgård mellan skurarna.

Kram Helen

onsdag 2 juni 2010

Nya inneboende ute

Bild från Wikipedia

Förra året hade vi en liten vanlig groda som bodde i vår lilla damm. Den var så söt när den satt vid dammkanten och kikade upp mot gjutjärnsgrodan på stenen bredvid. Gissa om vi blev överraskade när vi upptäckte att i år bor det nu två grodor i dammen. Kul förstås!!
Ha det gott!
Kram Helen